Verworven met úw steun!

 

Sinds de oprichting in 1968 zijn tientallen museumstukken verworven dankzij financiele steun van de Vriendenstichting. Stuk voor stuk van topkwaliteit.

 

In bijgaand overzicht vindt u een selectie van de aanwinsten. Vaak zijn ze door de Vrienden aangekocht in de kunsthandel of op veilingen, in een aantal gevallen is de aankoop financieel ondersteund door middel van co-financiering.

 

De schilderijen, meubelstukken, beelden, kunstvoorwerpen, sierraden zijn nu voor komende generaties te bezichtigen in het museum. Daarmee zijn ze veiliggesteld en krijgen ook toekomende generaties een beeld van de rijke geschiedenis van het Markiezaat van Bergen op Zoom. 

De Vriendenstichting richt zich niet uitsluitend op historische objecten. Ook wordt de verbinding gezocht met het nu en het heden. Zo is in 2008, bij het 40-jarig jubileum, in opdracht van de Vrienden een burgemeestersketen vervaardigd en geschonken aan de gemeente. Bij het 50-jarig jubileum is de opdracht gegeven voor het maken van een stripalbum over het stadspaleis, gericht op de jeugd. Ook hebben de Vrienden exposities en (vaste) museumopstellingen ondersteund - zoals de inrichting van het Rariteitenkabinet en andere onderdelen van de Kermisexpositie.

 

Dankzij de verwervingen van de Vriendenstichting krijgt het museum een gezicht en wordt duidelijk gemaakt wie de mensen waren die er woonden en werkten. Elk museumstuk vertelt een eigen verhaal.

 

  • Het overzicht toont een selectie van de verwervingen in een doorlopende fotoreportage. Als u op één van de foto's klikt, krijgt u een uitvergroting te zien met een korte beschrijving.

© 2019 - Stichting Vrienden van het Markiezenhof, Bergen op Zoom

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • Pinterest Black Square
Grote Markt in Bergen op Zoom

Hans Bol, Grote Markt in Bergen op Zoom (1583). Verworven in 1978 i.s.m. Vereniging Rembrandt.