Schermafbeelding 2019-06-10 om 13.41.21.

Het Colosseum: een kolossaal museumstuk. Dankzij ú!

Het 16e eeuwse wandtapijt 'Het Colosseum' is de allereerste aankoop die dankzij de Stichting Vrienden van het Markiezenhof mogelijk is gemaakt. In 1967, nog tijdens de oprichtingsperiode van de Stichting, is het kleed aangekocht.

 

Het wandtapijt is er één in een serie van acht, die de Wereldwonderen voorstellen. Enkele jaren geleden heeft het Markiezenhof een tweede uit de serie kunnen verwerven, de 'Kolos van Rhodos'. De wandtapijten zijn in Vlaanderen vervaardigd naar ontwerpen van Maarten van Heemskerck (Heemskerk, 1498 - Haarlem, 1574).

Oorspronkelijk was het stadspaleis rijkelijk voorzien van dergelijke tapijten. Tegenwoordig zijn ze heel zeldzaam en waardevol. De rijkelijk uitgevoerde kleden waren een teken van status en macht. Het is heel bijzonder dat het Markiezenhof twee exemplaren bezit van deze kwaliteit.

  • Het Markiezenhof heeft ondersteuners nodig om het museum een gezicht te geven. En daarbij hebben we ú nodig! Word nu Vriend(in): voor slechts 25 euro per persoon ondersteunt u het mooiste stadspaleis van Nederland én heeft u een jaar lang gratis toegang tot het museum! (uitgezonderd toeslagen)

Klik hier om naar het online aanmeldformulier te gaan